Една от услугите, които предлагаме, е ремонт на алуминиеви щори. Има ситуации, в които е достатъчно те да се ремонтират (а не да се сменят изцяло), което ще спомогне те да функционират още много време безпроблемно. При нас работят професионалисти, които освен в монтажа на абсолютно всички щори, вкл. алуминиевите, са специалисти и в поправката им.

Алуминиевите щори – защо да ги използваме

Вече трудно можем да си представим нашето жилище или офис без наличието на щори. Алуминиевите щори са изключително удачен избор, защото:

Предпазват от неблагоприятни атмосферни влияния.

Те ще Ви защитят от слънцето, от влагата и директния дъжд. Те са задължително решение, особено когато стаите Ви са с южно или западно изложение, където атмосферните условия са най-неблагоприятни, поради постоянно слънцегреене и наличието на повече влага. Ако нямате щори и дограмата Ви е некачествена, това може да доведе до проникване на влага, образуването на конденз и като краен резултат, до появата не само на неприятен и токсичен мухъл, но и до разрушаването на целостта на стените. През зимата те ще Ви защитят от студовете, запазвайки температурата в помещението. Или иначе казано – главното предимство на алуминиевите щори е, че прекъсват нахлуването или изтичането на въздушните потоци, с различна температура – навън или навътре.

Шумоизолират помещението и предпазват дома Ви.

Те ще изолират помещението от външните и нежелани шумове, а ако са плътно спуснати ще предпазват дома Ви не само от любопитни погледи, но и от опити за взлом на крадци. Предлагат се алуминиеви щори с механизми за заключване, които ще защитят дома Ви, обгръщайки го в нещо като в сигурна капсула. Вечер ще спират нахлуването на шум и светлини отвън, който са крайно неприятни, особено ако живеете на по-оживени и централни улици.

Придават естетика.

Поради спецификата на алуминия, именно щорите от този вид се предлагат в огромно разнообразие от цветове, чрез което можете да постигнете изключителен ефект на фасадата на сградата.

Алуминиеви щорите – предимства пред другите видове

Този вид щори са удачен избор за Вашия офис или жилище, защото:

  • Материалът (алуминият) не се поврежда при температурни амплитуди, за разлика например от PVC щорите, които, изложени на силно слънцегреене може да пожълтеят с течение на времето
  • Изолират по-добре жилището, не се нагряват и не отдават навътре топлината
  • Те са изключително здрави и е по-трудно да им бъдат нанесени механични повреди
  • Алуминият не корозира, което го прави практически вечен материал
  • Ламелите не се подуват и деформират, изложени на неблагоприятни атмосферни влияния
  • Лесно се поддържат
  • Предлагат се в голямо разнообразие от цветови варианти – могат да бъдат прахово боядисани, както и да бъдат елоксирани в бляскави цветове.

Най-често срещаните проблеми при алуминиевите щори

Въпреки изброените предимства и характеристики, нормално е с течение на времето и особено при постоянна (и често неправилна) употреба, някои от елементите, които ги изграждат да се развалят и да е необходимо те да бъдат сменени или поправени.

Скъсано въже (ширит)

Често срещан проблем, който изисква моментален ремонт, защото без въже няма как да вдигате и пускате Вашите щори. То може да е протрито, да заяжда в механизма или дори да се скъса. Можем да сменим целия шнур, заедно с ролника на кутията. Ако въжето е обло, то може да монтираме и ръкохватка, ако няма такава, за да боравите по-лесно с щората занапред.

Развалена кутия

В нея е разположен и механизмът, който извършва задвижването и управлението на самата щора. Той се поврежда или заради неблагоприятни климатични влияния или поради упражняване на прекалено много сила при вдигането и спускането на щорите. На място нашите майстори ще направят оглед и ще преценят дали кутията може да се ремонтира или ще се наложи нейната пълна смяна.

Повредени или счупени ламели

Ако някои от тях са изгорели или счупени по някаква причина, можем да сменим само отделни или да ги поправим.

Повреден мотор

В случаите, когато Вашите щори се задвижват от мотор, е възможно той да се повреди частично или направо да изгори. В тази ситуация ще го ремонтираме или направо подменим, ако проблемът е непоправим.

Повредена табакера

Табакера се нарича механизмът, с който спускате щорите и през който минава въжето. Възможно е тя да се счупи или повреди, което също би наложило нейният ремонт или смяна.

С какъвто и проблем да се сблъскате, свързан с Вашите щори, не се колебайте да ни потърсите. След внимателен оглед на място нашите специалисти ще диагностицират проблема и ще Ви предоставят най-изгодното за Вас бързо решение. Винаги може да ни търсите на 0893 353 447, а цените за ремонт на алуминиевите щори може да видите по-долу.