Ремонтът на интериорни врати е друга дейност, в която нашите майстори са специалисти. При проблем с Вашата интериорна врата – без значение дали става въпрос за метална такава, дървена, алуминиева или PVC, може да ни потърсите, за да го разрешим. Докато предназначението на входната врата е да пази Вашия дом и да определя границите на Вашата собственост, интериорните врати имат за цел от една страна да разделят помещенията, но и да красят Вашето жилище. Затова е много важно те да функционират добре, за да се чувствате и Вие добре.

Къде най-често дават дефекти интериорните врати

Подобно на всеки друг механизъм и интериорната врата се разваля с течение на времето и дългата употреба. Независимо от вида ѝ, практиката на нашите майстори сочи, че най-често срещаните проблеми са при:

Пантите

Надали на някого, който е живял в панелен блок и е имал интериорни врати от талашит, не се е налагало да вади вратата, да намества пантите, да се опитва да ги ремонтира с подръчни средства. Това е един от най-големите проблеми и при всички други интериорни врати – там напрежението е най-голямо, те стоят повечето време отворени, подложени са на блъскане, неправилна експлоатация и т.н. Механизмите започват да се износват, да скърцат и т.н. Независимо от вида на материала, често се налага пантите да бъдат ремонтирани или подменяни. Може да ни потърсите при всеки един проблем с пантите на Ваша интериорна врата.

Дръжките

След пантите, именно дръжките са тези, които се развалят най-често при този тип врати. Те трябва да са захванати здраво, особено ако имате деца – знаете обект на какво напрежение са. Специалисти сме и в тази дейност и Ви препоръчваме да ползвате нашите услуги, ако имате и най-малките притеснения, че не бихте се справили добре със смяната им.

Механизмите за заключване

Те трябва да са изключително здрави и издръжливи, не толкова надеждни, за да не се окажете в положение да се заключите в собствения си апартамент. Често проблеми се получават при алуминиеви или PVC врати за бани където може да се наложи подмяна на механизъм, някои уплътнения и др.

Повърхността

За разлика от входните врати, повърхността на интериорните не е подложена толкова на атмосферните условия (освен балконската), но пак се налага тя да бъде пребоядисвана и лакирана – ако е от дърво.

Врата за тераса

Нашите майстори биха могли да са Ви полезни и когато имате нужда от пребоядисване на определена интериорна врата, когато искате да обърнете отварянето ѝ или да я лакирате. Особено внимание Ви съветваме да обърнете на балконската врата. Тя спада към интериорните врати, но по-често е обект на неблагоприятни атмосферни условия. Освен това от важно значение за нея е тя да е добре подсигурена (с цел защита на Вашето жилище) и да шумо и топлоизолира добре помещението. Заключващите ѝ механизми са от особено значение, особено ако живеете на първия етаж, затова Ви препоръчваме при най-малките проблеми да се обърнете към специалисти.