Ремонт на мебели е друга основна услуга, която можем да Ви предложим. В нашата фирма работят квалифицирани майстори, които разбират не само от всички видове мебели и дърво (вкл. характеристиките, силните и слабите страни на отделните видове), но и интериор и вътрешен дизайн, което ни спомага не само да извършваме ремонти, но и красиво да реставрираме уж наглед вече ненужните и стари мебели.

Ремонт на мебели – кога най-често се налага

В практиката си нашите майстори най-често се сблъскват с няколко основни вида проблеми по всички видове мебели – независимо дали става въпрос за шкафове, скринове, градинска или кухненска мебел и т.н. Характерно за дървото е, че то се поврежда след дългогодишна употреба, особено ако е подложено на неблагоприятни атмосферни условия или се третира неправилно. То започва да изгнива, да побелява, да се подува и постепенно не само загубва своя привлекателен външен вид, но и механизмите (вратите, прозорците и т.н.) започват да функционират неправилно. Ето някои от услугите, които предлагаме.

Ремонт на шкафове и гардероби

Заради голямата тежест, която оказват окачените дрехи, се случва да се повреди конзолата, където влиза лостът. Друга често срещана повреда е при пантите на вратите или падането на шкафовете, особено при по-старите мебели – тогава причините са в развален или липсващ рафтоносач, подули се чекмеджета и др. За всички тези проблеми може да разчитате на нашите услуги, може да се наложи подмяна на винтове, укрепване с винкел, уплътняване на отворите и т.н. Нерядко блокират и заключващите механизми по вратата, тогава също ще се нуждаете от майстор дърводелец, защото може да се наложи по-сложен ремонт, а и впоследствие не трябва да остават никакви следи от ремонтната дейност.

Премахване на петна

Принципно Ви съветваме винаги когато върху мебелите се появят петна (например от разливане на течност) да вземете мерки веднага, защото проблемът ще се задълбочи с течение на времето и после отстраняването им ще е по-трудно. Ние сме специалисти в абсолютно всички ремонти на мебели и Ви съветваме да ни потърсите при всеки един проблем.

Съвет:

Ако имате необходимите познания и увереност, и петната с в начален стадий – първо полирайте повърхността, после ги почистете със смес от равни части от ленен безир и терпентин, след което забършете с кърпа, напоена с оцет. Ако петното е от мастило – намажете го с белина, то ще избелее, след което го намажете с камфорово масло.

Премахване на следи от изгаряния и наранявания на повърхността

Дори и на пръв поглед проблемът да е малък, не отлагайте решението му, защото с течение на времето той ще се задълбочи.

Съвет:

Може да поставите влажна кърпа върху повърхността, като притискате с ютия. След това трябва обаче да шлифовате и лакирате, за да няма разлика. Дълбоките драскотини можете да запълните с гъст лак, който е оцветен в цвета на мебелировката.

Ремонт на столове, маси, дивани

Независимо колко са стабилни, това са мебелите Във всеки един дом, които са подложени на най-голямо натоварване, така че е напълно нормално те да започнат да се развалят с течение на времето. Проблемите могат да бъдат в разхлабени съединения, счупени крака или седалка.

В състояние сме да поправим всяка една мебел, независимо от повредата и вида ѝ. Само ни потърсете и наш майстор на място ще извърши необходимия ремонт.

Реставрацията – вдъхнете нов живот на Вашите мебели

Ако погледнете старите изгнили шкафове на вилата или на село, на пръв поглед ще видите само куп дървесина, която отдавна е трябвало да се изхвърли. Обаче старите мебели нямат нищо общо с бездушните и евтини такива, които масово се предлагат сега. В някои случаи ще е достатъчно просто да почистите хубаво мебелите с шкурка и после да ги лакирате, ако искате да запазите оригиналния цвят на дървото или да ги боядисате, ако искате направо да ги видоизмените и направите по-модерни. В други обаче може да се наложи реставрацията да е по-сериозна, да се нуждаете от механично изчистване, специални бои и лакове, както и от професионални умения. Имайте предвид, че една инвестиция в реставрацията във всеки един случай ще Ви излезе по-изгодно от закупуване на нова мебел, да не говорим за крайния, често по-красив ефект.В някои случаи ще е достатъчно те да се облепят с фолио, процес, който трябва да се извърши много внимателно, за да се изгони въздуха под него и да не се получават нар. джобове. Освен че ремонтираме всички видове мебели, ние сме специалисти и в реставрирането им – потърсете ни, за да вдъхнем нов живот на красивите старинни мебели.