Ремонтът на охранителните ролетни щори (познати и като „ролетки”) е една от услугите, които нашата фирма предлага. Те са много видове, което определя и естеството на най-често срещаните проблеми.

Защо обаче въобще е наложително да се използват такъв тип щори и какви видове има? Охранителната щора е още една защита за Вашата собственост, заедно с алармата, секретните заключващи механизми и т.н. Те се изработват от закалена стомана, която гарантира сигурността на Вашия дом, заведение, магазин и др. На пазара съществува разнообразие от видове ролетни щори – ето някои от най-разпространените:

С плътни ламели

Те са удачен избор за ателиета, складове и помещения, които искате не само да защитите от влизане с взлом, но и от любопитни погледи, както и да топло и шумоизолирате.

Статични решетки

Заради своята неподвижност те са идеалният избор за защита от проникване на долните етажи на жилищни и обществени сгради.

С оплетки

Удачен вариант за витрини на магазини, където искате да има видимост към изложена стока, продукти и т.н., заради плетената структура.

С перфорирани ламели

Те могат да бъдат с най-различна по големина перфорация на самите ламели

Често охранителните ролетни щори могат да бъдат оборудвани с автоматика и управлявани чрез бутон, дистанционно, ел. ключ и др. Някои притежават и екстри като фотоклетки, вградено осветлени е идр. Елементи, които нерядко се развалят и се налага тяхното ремонтиране.

Охранителните ролетни щори – често срещани проблеми

Нормално е с течение на времето и постоянното излагане на неблагоприятни атмосферни условия този вид ролетни щори да започнат да създават проблеми. Най-често се случва да се развали кутията, в които се нагъват те или да се повреди електромоторът им, ако е използван такъв. В някои ситуации може да се наложи и смяна на определен ламел, ако е повреден. При всички тези ситуации може да разчитате на нашата професионална намеса. Друг такъв проблем е ако се развали някой от заключващите механизми, особено след опити за неправомерно влизане с взлом или просто ако ключалката започне да заяжда.

Във всяка една от ситуациите е препоръчително първо оглед на място да направи наш колега, който най-добре да прецени дали дадена част се нуждае от ремонт. Какъвто и проблем да срещнете обаче с Вашите охранителни щори, може да разчитате на нас.

ЦЕНИ

УСЛУГАЦЕНА
Посещение за оглед20 лв.
Профилактика на ролетка с ремонт на един от дефектиралите възли (възел се разбира окомплектовка от барабан и прилежаща пружина или ел. двигател)
- за ролетки до 7 м290 - 120 лв.
- за ролетки над 7 м2допълнително по 10 - 14 лв. за всеки м2, без първите 7
Подмяна на ел. двигател90 - 120 лв.
За ролетки над 16 м2 се изработват индивидуални оферти.
Монтаж на АвтоматикаИндивидуална оферта
УСЛУГАЦЕНА
Барабан за охранителна ролетка15 - 30 лв.
Пружина за ролетки с височина до 3.50 м25-40 лв.,
за всеки допълнителен метър височина + 10 - 14 лв.
Вал (само тръба) за охранителна ролетка или ролетна щора10 - 30 лв. / лм
Ламелслед оглед по индивидуална оферта
Електронен блок за управление в комплект с 2 бр. дистанционни150 - 200 лв.
Комплект брави със секретен ключ60 - 90 лв.
Брава със секретен ключ (централна)30 - 50 лв.
Комплект касови брави70 - 140 лв.
Централна касова брава40 - 100 лв.
Гумени уплътнения с четки25 - 40 лв. / лм
Фотоклетки външни60 - 75 лв.
Сигнална лампа50 - 65 лв.
Окабеляване (кабел - 4 жилен)10 - 14 лв. / лм

ЦЕНИТЕ СА ОРИНТИРОВЪЧНИ, ПРИ РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ ЛАМЕЛИ И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОТОРИ, ТОЧНИ ЦЕНИ СЕ ДАВАТ СЛЕД ОГЛЕД.