Ремонтът на всички видове входни врати е услуга, в която нашите майстори имат натрупан дългогодишен опит. Когато имате проблем с Вашата входна врата – независимо от вида ѝ (метална, дървена, PVC, алуминиева) и предназначението ѝ (дали става въпрос за такава за жилище, гараж, двор, жилищна кооперация и др.), може да разчитате на нашите услуги.

Входните врати – къде да очакваме проблеми

Входната Ви врата може да се развали на много места – това зависи от материала ѝ, от заключващите механизми, от атмосферните условия, на които е изложена и т.н. Най-често проблемите, които нашите майстори отстраняват най-често, са при:

Панти

Повече от нормално е с течение на времето те да почнат да създават проблеми, да се измъкват, да скърцат, заяждат и т.н. Хубаво е да знаете, че именно те, заедно със заключващите механизми, са най-слабата точка, що се отнася до сигурността на Вашата входна врата. Най-лесно е да бъдат извадени, пробити и т.н., така че е важно да са в добро състояние. Когато усетите проблеми с тях, особено ако започнат да се измъкват, ни потърсете незабавно, за да ги ремонтираме или е наложително – да ги подменим.

Повърхността

Материалът, от който е направена вратата, е от изключително важно значение. Дървените врати са красиви, но изгниват, подуват се или пожълтяват от слънцето. Ако не са допълнително обработени, металните пък ще започнат да корозират с течение на времето. Алуминиевите и PVC вратите са подходящи за входни клетки, заради своята издръжливост и възможност за уточняване на пропускателен режим. При тях повреди могат да настъпят следствие на неправилна експлоатация или дълга употреба. Независимо от повърхността и вида на вратата, и проблемите – нашите майстори са в състояние да ги ремонтират.

Заключващите механизми

Именно те са елементите, които се развалят най-често. С течение на времето те се захабяват, започват да дават дефекти и понякога спират да функционират. Най-преобладаващите заключващи системи в България в момента са остарели касови такива, които започват да дават дефекти и евтините китайски секретни брави и патрони, които не само се развалят, но и преодоляват лесно от крадци. Препоръчваме Ви да оборудвате Вашата входна врата със секретни заключващи механизми (брава и патрон), като ги защитите с метални капачка – т. нар. бронировка. Без значение обаче от вида на бравата или патрона, нашите колеги са специалисти в ремонтирането на всеки един механизъм. В някои случаи би се наложила и смяната им, в зависимост от повредата. Може да ни търсите и след като вратата е била обект на нападение или взлом от крадци и при други ситуации, които искат бърза поправка на заключващите механизми.

Аксесоарите

Към тях причисляваме дръжките, автоматите, ако има, шпионката и т.н. Често се налага да демонтираме неработещи автомати за заключване и отключване, да поправяме и сменяме дръжки и т.н. Съветваме Ви при всички тези операции, независимо, че някои от тях могат да Ви се сторят много лесни, да ползвате услугите на специалисти, особено ако нямате необходимите познания опит и инструменти.

Освен при решаването на тези проблеми, нашите специалисти могат да са Ви полезни и при:

Корозирали метални врати

Нашите специалисти ще отстранят корозията и ще боядисат вратата в какъвто цвят пожелаете.

Обръщане на касата

Има различни причини, поради които се налага да се извърши това – било то заради промяна в интериора, ремонтни дейности, необратимо повредена каса и т.н. Целият процес изисква много фина преценка, подготвителни дейности, и монтаж.

Облицовка на вратата.

Ако тя е метална, а бихте искали да повишите нейните шумо и топлоизолационни свойства, можете да я облепите с дървени плоскости. Така Вашата врата ще притежава от една страна преимуществата на метала, но съчетани с топлината и изяществото на дървесината.

Входната врата е най-важната част от Вашия дом. Ако тя не функционира добре, това не само ще Ви създава дискомфорт, но би застрашило неприкосновеността на Вашите близки и имущество. Затова Ви съветваме да се обръщате към нашите специалисти независимо от вида на проблема, с който се сблъскате.