Нашите майстори са специалисти и в стъкларските услуги. Независимо дали става въпрос за подмяна на счупена витрина или за изработване на причудлива красива фигура от стъкло – може да разчитате на нашия професионализъм. Търсете ни за решения както за Вашето домакинство, така и за Вашите офис и бизнес.

Видовете стъкларски услуги, които предлагаме

Тук ще изброим най-основните от всички видове, които предлагаме. От каквато и квалифицирана помощ да се нуждаете, свързана със стъкло, не се колебайте да ни потърсите:

Сменяме счупени стъкла.

Естествено, че може да разчитате на нас за тази така разпространена стъкларска услуга. Няма значение дали става въпрос за счупено стъкло на витрини, врати, шкафове, остъклени тераси, тоалетки, плотове на маси, секции и др. Сменяме счупени огледала, рамки за картини, снимки и др. По телефона може да ни продиктувате размера на необходимото ви стъкло, след което да Ви го донесем и монтираме, но може първо да направим и оглед на място, за да получите гаранция, че проблемът ще бъде решен професионално. Притежаваме изключително разнообразие от видове стъкла – във всякакви форми и видове, така че без проблем ще намерим заместител на счупеното.

Извършваме монтаж.

Монтираме стъкла, огледала, стъклени витрини, без значение дали са закупени от нас или не. Имайте предвид, че това освен деликатна дейност поради естествено на материала, с който се работи, може да бъде и опасна – така че винаги за монтирането се доверявайте на професионалист стъклар. Ще монтираме стъклата без значение техния вид и размер и къде ще се намират те.

Подменяме стъклопакети.

Има ситуации, когато било то заради конденз, мухъл или счупване, се налага подмяната на стъклопакета на Вашата дограма. Не се колебайте в такива ситуации да се свържете с нас – ще извършим тази услуга без значение от вида ѝ – алуминиева, дървена или PVC дограма.

Обработваме различни видове стъкла.

При необходимост кантираме, шлифоваме стъкла, както и пробиваме дупки или отвори, където да монтирате вентилатори, предмети и др. Предлагаме и матирани стъкла, като можем да пресъздадем и най-различни фигури.

Изработваме стъкла.

От каквито и цветове и форми да се нуждаете – дали за интериора на дома Ви, арт студиото, мезонета, дискотеката, офиса, игралната зала, нощен клуб и т.н – може да сте сигурни, че ще задоволим и най-капризните вкусове и високи изисквания.

Облицоваме зали.

Всички фитнес зали и такива за танци са облицовани с огледала, които ние можем да доставим и монтираме. Преди това наш специалист ще направи необходимите замервания и ще Ви предложи най-оптималното решение, взимайки предвид големината на помещението, интензитета на слънчевата светлина и др.

Поддържаме и поправяме стъклени фасади.

В някои случаи е наложително стъклата на фасадата на Вшия дом или офис да бъдат допълнително или наново обработени като се постави маджун или силикон. За тази услуга, също може да разчитате на услугите на нашите майстори стъклари.

Изработваме аквариуми.

Има случаи, в които може да се нуждаете от аквариум за Вашите водни (или земноводни) любимци, какъвто няма да намерите в магазините – било то заради нестандартни размери или големина.

Боядисваме стъкла.

Предлагаме услугата прахово боядисване на стъкла във всякакви цветове. Така ще можете да разширите интериорните решения на Вашия дом и да задоволите и най-претенциозните Ваши (или на половинката си) изисквания.

Изрязваме огледала.

Огледалата са от важно значение за всяка една къща и често Вие се нуждаете от тях не само, за да се възхищавате на образа си рано сутрин, но и за да разширите пространството в тясното си жилище. Именно в тези случаи може да се нуждаете от нестандартни по размер и форма огледала.

Освен от тези услуги, нерядко нашите майстори стъклари са търсени и за:

Закаляване на стъкло

Закаляваме стъкло

За дейността на Вашата фирма или по друга причина може да се нуждаете от стъкло, което да издържа на по-големи натоварвания. За тази ситуация също имаме решения – закаляваме професионално стъкла според Вашите изисквания и необходимост.


Как се закалява стъклото?

Преди да започне топлинната му обработка, то се нарязва в необходимия размер. После се поставя в пещта и се нагрява над 600 градуса. Следва бързо охлаждане с въздух, което веднага заздравява повърхността му и го прави няколко пъти по-здраво от нормалното стъкло. То е удачно за душ кабини, врати, козирки и др. Освен че е по-издръжливо на напън и директна температура, закаленото стъкло е по-безопасно, защото при евентуално счупване, заради създаденото вътрешно напрежение, то се пръска на хиляди парченца, които не могат да причинят някакви сериозни наранявания.

Изработка на стъклени врати.

Изработваме стъклени врати

Малко са по-красивите неща от една стъклена интериорна врата, изработена с вкус и оригинални решения, каквото сме в състояние да Ви предложим. Можем да направим всяка една врата от стъкло, независимо от размера и предназначението ѝ. Естествено, после ще я монтираме, а ако имате такива, които се нуждаят от поправка пак може да разчитате на услугите ни.

Врати за душ кабини.

Изработваме и монтираме душ кабини, прегради за баня и вана от прозрачно или цветно стъкло. Вратите могат да бъдат на панти, можем да ги монтираме на което и да е място във Вашата баня.

Подмяна на стъкла

Подменяме стъкла

Сменяме стъклата на всички видове врати, балкони, капаци на покриви и т.н. Удачно е върху покрива да се ползва закалено стъкло, заради това, че е изложен на по-негативни атмосферни влияния.

Гравиране на стъкло

Гравираме стъкло

Освен типичните майсторски услуги, предлагаме и по-арт такива като гравиране върху стъкло. Това може да е ефектен подарък за годишнини или рожден ден. Да не говорим, че ще бъде наистина уникален.

Стъклото – кратка история

Производството на стъкло започва 4000 години пр.н.е. в Месопотамия и Египет – първата му функция е била чисто декоративна, като допълнение на керамичните украшения. Техниката на духаното стъкло се появява през I век пр.н.е. То се прави от смес от пясък, калцирана сода и варовик. Тази смес се нагрява до 1500 °C и се издухва в необходимата форма до засъхването й. Стъклото навлиза по-масово в употреба в Римската империя, където вече се изработват много предмети от стъкло като преобладават бутилките и вазите. Характерно за предметите от тази епоха е, че заради повечето железни примеси в пясъка, използван за производството им, те са доста зелени. През XI в. в Германия започва съвсем нов процес на производство на стъкло – то се издухва в сферични форми, които се въртят докато се получат цилиндри, след което се разрязват и все още горещи се наливат в плоски форми. Постепенно Венеция се превръща в най-големия производител и износител на стъкло и въобще произведения от стъкло. Дълго време венецианците успяват да запазят тънкостите на своя процес за правене на стъкло в тайна, но постепенно държавите от останалата част на цяла Европа го усвояват. До средата на XIX в. се използва техния метод – на края на прът се въртят около 4 кг. разтопено стъкло, до момента, в който се изравнят в диск с диаметър около метър и половина. След това този диск се нарязва на панели. В края на XVII в. вече има метод за изливане на стъклото, което значително разширява употребата му. През 1827 г. е изобретена и стъклената преса, което води до появата на масово производство на по-евтини стъклени предмети. В началото на XX в. Уилям Бленко изобретява цилиндричния метод.