komarnik

Комарници – видове и предимства

Всеки вид комарник има своите предимства и е важно да изберете най-подходящия в зависимост от това дали ще го монтирате на лесно достъпно място, дали ще искате да преминавате оттам, да го сгъвате и т.н. Предлагаме няколко вида комарници:

Ролетни комарници

Ролетните комарници са изградени по начин, по който позволяват монтажът им да се извърши върху външните ролетни щори, откъдето произхожда и името им. Това, което ги отличава от другите видове и тяхното най-голямо предимство, е, че могат да се прибират в кутия, разположена в горния край на Вашата дограма. Това на практика означава, че през зимата комарникът ще бъде на сухо място, където атмосферните условия няма да му влияят и това ще гарантира по-дългогодишната му употреба. Вие сами може да управлявате комарника – да го спускате и вдигате без усилия (само с едно движение) по Ваше желание, в зависимост от това дали в конкретния момент имате нужда от него.

Комарници за врата

Този вид комарник е подходящ за монтиране на Вашата балконска врата или френски прозорец. При тях не е възможно да използваме вертикално спускане на мрежата (както е при ролетните), затова именно той е идеалното решение да държите постоянно отворена или открехната Вашата балконска врата без да се притеснявате от насекомите. Той е изработен от алуминиева рамка и се монтира без да пречи на отварянето на вратата и без да тежи на касата поради това, че е изграден от леки, но изключително здрави материали.

Комарници на панти

Те се закрепват към Вашата дограма откъм външната ѝ страна чрез панти (логично и оттам произлиза името им) и заключалка. Те са крайно подходящи за монтаж на всички видове прозорци. За разлика от ролетните комарници, те нямат спускаща се мрежа, а постоянно фиксирана такава. По подобие на тях обаче може да ги прибирате през зимните месеци, но като ги откачате от пантите им. Трябва да имате предвид размерите и за какво са Ви необходими, защото те нямат средна подсилваща рамка, за разлика от тези, които се монтират на балконските врати и френски прозорци. Комарниците за панти не пречат на отварянето на Вашия прозорец по никакъв начин, те са леки и не тежат на касата.