komarnik-plise

Кога се налага ремонт на комарниците?

Повече от нормално е след дългогодишната им употреба (колкото и добре да го поддържате), да се наложи да извършите ремонт на комарника. Най-често срещаните проблеми, при които се налага намесата на нашите майстори, са:

Скъсана мрежа

Принципно мрежите са изградени от тънко и здраво фибростъкло и е много трудно да се скъса, но често това се случва или заради силен натиск по невнимание с предмет или заради постоянно неправилна експлоатация (натиск върху самата мрежа). Тогава е възможно да подменим само нея, без да се налага да закупувате цял нов комарник.

Проблеми с пантите

Принципно пантите са слабо звено на всяка една врата, независимо дали става въпрос за външна, гаражна, комарник и т.н. С течение на времето и заради огромния натиск върху тях се започват да се разхлабват, изхлузват и т.н. Може да се наложи да се сменят или закрепят по различен от досегашния начин – услуга, която също предлагаме.

Дефектни аксесоари

Практиката ни е показала, че най-често се разваля шнура на ролетния комарник, ако имате такъв. С течение на времето той изтънява или направо се скъсва. Шнаперите (механизмите, които застопоряват комарника към касата при статичните комарници) и дръжките също могат да създадат проблеми – възможно е да извършим единствено тяхната подмяна, без да се налага да закупувате цял нов комарник.

Когато разберете, че Вашият комарник вече не функционира толкова добре, не бързайте да купувате нов. Ако проблемът е лесно отстраним, наш специалист бързо ще се справи с него, като това може да Ви струва много по-малко.