problemi-plazgashti-vrati

Проблеми при плъзгащите врати

Подобно на всеки друг механизъм и плъзгащата врата е нормално да започне да дава дефекти с течение на времето. Най-често срещаните проблеми, с които нашите майстори се сблъскват, са по:

Дистанционното управление

Случва се вратата да не приема командите ни от дистанционното управление. Проблемът може да се корени в изхабена или разместена батерия. Признак за това е липсата на светещ индикатор. Вариант е да отворите кутийката и да я наместите, може да е загубила контакт за кратко. Ако обаче с батерията всичко е наред, най-вероятно проблемът се крие в блока на управление – по-точно в загубата на връзката му с дистанционното. В тази ситуация ще се нуждаете от професионална помощ, за да се изгради тази комуникация наново.

Задвижващите механизми

Плъзгащите врати функционират основно чрез своите механизми за задвижване, които могат да са единични колела или да изграждат един по-сложна конструкция. Често е наложително подмяна на отделните елементи или на целия механизъм.

Дефекти в конструкцията и уплътненията

Възможно е панелът или ламелите на вратата да се износят, надуят и като резултат това да затрудни правилното функциониране на плъзгащата врата. Същото важи и за уплътненията – ще настане момент, в който е необходимо те да бъдат сменени, защото изхабяването им понижава шумо и топлоизолационните свойства на цялата врата.

Развален електродвигател

Това е сериозна повреда при плъзгащите врати, които са оборудвани с такава система за задвижване. В такава ситуация е възможно той да бъде свален и ремонтиран от специалистите ни, но в някои случай ще е наложително да бъде монтиран нов.

Заключващите механизми

При плъзгащите врати, които се отключват с ключ, е много вероятно бравата или патронът да заядат или да се развалят. Често техен ремонт е необходим и след опити за неправомерно влизане, когато ключалките са разбити и се нуждаете от помощта на специалисти.

Освен при горепосочените ситуации можем да ви бъдем полезни и при всички дейности, касаещи Вашата плъзгаща врата, независимо дали става въпрос за ремонт или планирана дейност. Предлагаме и автоматизиране на ръчно задвижвани врати, поставяне на фотоклетки, дистанционно управление и др. От изключително важно значение обаче за правилното функциониране на Вашата плъзгаща врата е да я поддържате в изправност, за да Ви служи тя безпроблемно дълго време.