vanshni-shtori

Най-често срещаните проблеми по PVC щорите

Повече от нормално е, подобно на всеки едни механизъм, външните ролетни PVC щори да започнат да дават проблеми след дълги години на употреба – било то заради неправилна експлоатация или просто заради неблагоприятните атмосферни условия. Най-често нашите майстори се сблъскват със следните проблеми, при които се налага или да ремонтират или в някои случаи да заменят повредената част:

Скъсано въже

Това може би е проблемът, с който най-често се налага да се справяме. Въжето за управление на щората се износва, протрива и в много случаи се скъсва. Нашите майстори ще сменят целия шнур, заедно с ролника на кутията. Ако въжето е обло, то тогава ще монтираме и ръкохватка, ако няма такава, за да боравите по-лесно с щората занапред.

Повредени ламели

Ако връзките между ламелите са здрави, можем да добавим само отделни елементи, които са или захабени или изгорели или счупени по някаква причина. Не трябва да подценяваме повредените ламели, защото те не само възпрепятстват евентуалното по-плавно прибиране на цялата щора в кутията, но могат и да я повредят.

Неизправна кутия

В нея се намира и механизмът, който извършва задвижването и управлението на самата щора. Той се поврежда или заради неблагоприятни климатични влияния или поради упражняване на прекалено много сила при вдигането и спускането на щорите. На място нашите майстори ще направят оглед и ще преценят дали кутията може да се ремонтира или ще се наложи нейната пълна смяна.

Повреден мотор

В случаите, когато външните ролетни PVC щори се задвижват от мотор, е възможно той да се повреди частично или направо да изгори. В тази ситуация ще го ремонтираме или направо подменим, ако проблемът е непоправим.

С какъвто и проблем да се сблъскате, свързан с Вашите щори, не се колебайте да ни потърсите. След внимателен оглед на място нашите специалисти ще диагностицират проблема и ще Ви предоставят най-изгодното за Вас бързо решение.