pvc-shtori

PVC щорите – защо да ги използваме?

Те придобиват все по-голяма популярност в България и за това има основателни причини. Ето някои от най-големите им предимства:

Предпазват от жегите

В средиземноморските държави те съществуват реално от стотици години чрез своя праобраз – дървените капаци, които са единственото средство за защита от изключителните жеги и жаркото слънце. В зависимост от това до каква степен са спуснати, ролетните PVC щори изолират частично или напълно Вашия дом. Това е изключително наложително когато стаите Ви са с южно или западно изложение, когато слънцето грее през целия ден.

Шумоизолират и топлоизолират дома Ви

Заради своята плътна конструкция, външните ролетни щори ще спрат неприятния или нежелан шум от околната среда, от улицата, от играещите вън шумни деца или от досадните мърморковци, играещи по цяла вечер табла на пейката под прозореца Ви. Независимо дали става въпрос за ползването им през зимата или лятото – те притежават уникалното свойство да топлоизолират Вашето жилище и така да ви спестяват доста пари. През лятото може да не пускате климатика въобще, а през зимните месеци те ще пречат на изтичането на топлината от жилището Ви. И в двата случаи, Вие ще икономисвате средства, което прави ролетните щори една инвестиция, която ще се изплати в пъти с течение на годините.

Предпазват жилището Ви

Домът Ви ще се превърне в силно защитен замък, когато го напускате за по-дълъг период от време и спуснете всички ролетни щори и ги заключите, ако те притежават такива механизми за допълнителна сигурност. Тогава ще защитите своето жилище в най-пълна степен. Освен всичко те Ви предпазват от любопитни погледи, от нахлуването на светлини през нощта и др.

Предпазват от дъжд и влага

Освен от жегата и прякото слънцегреене, щорите ще Ви предпазват и от влагата и силния дъжд. Особено, ако прозорците ви гледат на запад, това е силно препоръчително, защото когато дограмата Ви е стара, то тя пропуска влага и често дори вода, която се стича по вътрешните стени и води до появата на мухъл и дори може да причини големи проблеми.

Предпазват от студ

Същото важи и в тази ситуация – спуснатите плътно щори Ви предпазват от нахлуващия студ или мразовит вятър отвън, защитавайки стаята и дома Ви в нещо като плътна капсула. С една дума, външните щори са Ви необходими за защита от всички неблагоприятни атмосферни условия.

Придават естетика

Не на последно място, различните видове външни ролетни щори придават красота, изящество на Вашите прозорци и въобще на фасада Ви. Те могат да бъдат различни цветове, размери, да покриват единични прозорци или големи такива – разнообразието от видове е голямо, от което Вие може да се възползвате в пълна степен.