Външните ролетни PVC щори понякога се нуждаят от ремонт, за да продължат да функционират те безпроблемно дълги години. Нашите майстори са специалисти в поправката на абсолютно всички видове, вкл. и на PVC щорите.

PVC щорите – защо да ги използваме

Те придобиват все по-голяма популярност в България и за това има основателни причини. Ето някои от най-големите им предимства:

Предпазват от жегите

В средиземноморските държави те съществуват реално от стотици години чрез своя праобраз – дървените капаци, които са единственото средство за защита от изключителните жеги и жаркото слънце. В зависимост от това до каква степен са спуснати, ролетните PVC щори изолират частично или напълно Вашия дом. Това е изключително наложително когато стаите Ви са с южно или западно изложение, когато слънцето грее през целия ден.

Шумоизолират и топлоизолират дома Ви

Заради своята плътна конструкция, външните ролетни щори ще спрат неприятния или нежелан шум от околната среда, от улицата, от играещите вън шумни деца или от досадните мърморковци, играещи по цяла вечер табла на пейката под прозореца Ви. Независимо дали става въпрос за ползването им през зимата или лятото – те притежават уникалното свойство да топлоизолират Вашето жилище и така да ви спестяват доста пари. През лятото може да не пускате климатика въобще, а през зимните месеци те ще пречат на изтичането на топлината от жилището Ви. И в двата случаи, Вие ще икономисвате средства, което прави ролетните щори една инвестиция, която ще се изплати в пъти с течение на годините.

Предпазват жилището Ви

Домът Ви ще се превърне в силно защитен замък, когато го напускате за по-дълъг период от време и спуснете всички ролетни щори и ги заключите, ако те притежават такива механизми за допълнителна сигурност. Тогава ще защитите своето жилище в най-пълна степен. Освен всичко те Ви предпазват от любопитни погледи, от нахлуването на светлини през нощта и др.

Предпазват от дъжд и влага

Освен от жегата и прякото слънцегреене, щорите ще Ви предпазват и от влагата и силния дъжд. Особено, ако прозорците ви гледат на запад, това е силно препоръчително, защото когато дограмата Ви е стара, то тя пропуска влага и често дори вода, която се стича по вътрешните стени и води до появата на мухъл и дори може да причини големи проблеми.

Предпазват от студ

Същото важи и в тази ситуация – спуснатите плътно щори Ви предпазват от нахлуващия студ или мразовит вятър отвън, защитавайки стаята и дома Ви в нещо като плътна капсула. С една дума, външните щори са Ви необходими за защита от всички неблагоприятни атмосферни условия.

Придават естетика

Не на последно място, различните видове външни ролетни щори придават красота, изящество на Вашите прозорци и въобще на фасада Ви. Те могат да бъдат различни цветове, размери, да покриват единични прозорци или големи такива – разнообразието от видове е голямо, от което Вие може да се възползвате в пълна степен.

Най-често срещаните проблеми по PVC щорите

Повече от нормално е, подобно на всеки едни механизъм, външните ролетни PVC щори да започнат да дават проблеми след дълги години на употреба – било то заради неправилна експлоатация или просто заради неблагоприятните атмосферни условия. Най-често нашите майстори се сблъскват със следните проблеми, при които се налага или да ремонтират или в някои случаи да заменят повредената част:

Скъсано въже

Това може би е проблемът, с който най-често се налага да се справяме. Въжето за управление на щората се износва, протрива и в много случаи се скъсва. Нашите майстори ще сменят целия шнур, заедно с ролника на кутията. Ако въжето е обло, то тогава ще монтираме и ръкохватка, ако няма такава, за да боравите по-лесно с щората занапред.

Повредени ламели

Ако връзките между ламелите са здрави, можем да добавим само отделни елементи, които са или захабени или изгорели или счупени по някаква причина. Не трябва да подценяваме повредените ламели, защото те не само възпрепятстват евентуалното по-плавно прибиране на цялата щора в кутията, но могат и да я повредят.

Неизправна кутия

В нея се намира и механизмът, който извършва задвижването и управлението на самата щора. Той се поврежда или заради неблагоприятни климатични влияния или поради упражняване на прекалено много сила при вдигането и спускането на щорите. На място нашите майстори ще направят оглед и ще преценят дали кутията може да се ремонтира или ще се наложи нейната пълна смяна.

Повреден мотор

В случаите, когато външните ролетни PVC щори се задвижват от мотор, е възможно той да се повреди частично или направо да изгори. В тази ситуация ще го ремонтираме или направо подменим, ако проблемът е непоправим.

С какъвто и проблем да се сблъскате, свързан с Вашите щори, не се колебайте да ни потърсите. След внимателен оглед на място нашите специалисти ще диагностицират проблема и ще Ви предоставят най-изгодното за Вас бързо решение.

ЦЕНИ

УСЛУГАЦЕНА
Смяна на конци, тежести, платовеВ зависимост от повредата и бройката
Смяна на греди за вертикални щори20 - 30 лв. /лм
Смяна на управление за хоризонтална щора8 - 11 лв. /лм
Смяна на части за хоринзонтална щора (камбанки, бастуни и др.)3 - 5 лв. / бр.
Монтажи и демонтаж на хоризонтална щора3 - 8 лв. / бр.
Монтажи и демонтаж на хоризонтална щора7 - 12 лв. / бр.
УСЛУГА ЦЕНА
Смяна на табакера с плосък ширит 30 - 50 лв. / бр.
Смяна на табакера с кръгъл ширит 30 - 50 лв. / бр.
Смяна на алуминиеви ламели определя се на място
Смяна на PVC ламели определя се на място
Смяна на ширит определя се на място
Смяна на ос определя се на място
Смяна на електромотор определя се на място